Hvorfor opgrader til Umbraco 10?

Kategori

  • #Umbraco

Dato

20. oktober 2022

Se også

Det er ikke så krævende længere...

I grove træk 2 steps til opgradering - databasen kan opgraderes med hjælp fra lidt ekstra plugins, og koden opgraderes efterfølgende.
Alt afhængigt af kvaliteten af løsningen, er kodeopgraderingen en lille eller mellemstoropgave. I det fleste tilfælde handler det om at dele af Umbracos API er blevet flyttet andre steder hen, eller omdøbt. I få tilfælde handler det om koncepter i Umbraco derer ændret væsentligt, men som en erfaren udvikler kan tilpasse i det opgraderede projekt.

Elefantenirummet – plugins

Man kan have installeret tredjeparts plugins i sin Umbraco 7/8 plugins der besværliggør eller umuliggør opgradering.
Er du på Umbraco 7, kan der fx. godt være plugins der ikke er opgraderet til Umbraco 10. Vi har dog set en stor bevægelse i opgradering blandt de mest populære plugins til Umbraco 9, og med tanke på arbejdsmængden i opgraderingen mellem 9 og 10 forventer vi at de pakker der endnu ikke er opgraderet, hurtigt vil blive det.
Alternativt skal man tænke nye veje.

Eksempel – 3 pakker der erstattes af noget andet

nuPickers - populær Umbraco 7 plugin som blev brugt til at lave pickers i Umbraco til diverse custom ting. Denne findes ikke i en Umbraco 8 (eller nyere) version. Hos Ecreo ændrer vi typisk denne til den prisbelønnede Contentment plugin, som kan det samme som nuPickers - bare endnu bedre.
Slimsy - blev brugt til at håndtere automatisk responsive billeder i frontenden af et website. Selvom en ny version er på vej, har vi allerede vores egne interne svar på denne funktionalitet, som vi typisk vil installere i stedet.
Stacked Content - meget populær "pagebuilder" til Umbraco 7, som stoppede udviklingen før Umbraco 8 kom. I Umbraco 8 har vi imidlertid fået noget lignende indbygget med Umbracos egen Block List, her vil vores anbefaling være at migrere det eksisterende Stacked Content data til Block List.

Eksempel – 2 pakker der i udgangspunktet umuliggør en opgradering

Vorto - rigtig sprogversionering i Umbraco fra før Umbraco reelt kunne det. Udfordringen her er, at Vorto kan sprogversionere enkelte blokke på en side, fx. i førnævnte Stacked Content. Dette er endnu ikke understøttet i Umbracos egen sprogversionering, men kommer forhåbentlig i nær fremtid. Er dit site bygget med kraftig brug af Vorto, vil anbefalingen være at vente med en opgradering.
uCommerce - måske den mest populære ecommerce udvidelse til Umbraco. Også den mest omfattende, og derfor er det et stort projekt for Ucommerce at opgradere deres pakke til NET core versionerne af Umbraco. Vi håber den er på trapperne, men bygger dit site på Ucommerce, så har vi pt. ikke en nem vej til fremtidens Umbraco løsning.

Opsummering

Som vi plejer at sige Umbraco er ligesom den grønne plade i Lego. Du kan bygge lige hvad fantasien tillader, og hvad du bygger bestemmer sværhedsgraden i opdateringen.

Vil du høre mere?

Når du kontakter Ecreo via formularen videregiver du dine informationer til Ecreo. Ved jobansøgninger deles dine oplysninger med Recruit IT ApS og HR-ON ApS, som vi anvender i forbindelse med vores ansættelsesforløb. Ecreo anvender alene dine oplysninger til at håndtere din forespørgsel.

Tak for din henvendelse

Mange tak for din interesse! Vi bestræber os på at vende tillbage til dig, indenfor én arbejdsdag.

Tag en snak med Casper

Casper

Casper Stendal

Partner