Hvad er der sket fra Umbraco 9 til 10?

Kategori

  • #Umbraco,
  • #Tech-talk

Dato

21. juli 2022

Se også

Historisk set har vi været vant til at en ny major version af Umbraco betød storeændringer, og svære opgraderingsbetingelser.
Det er ikke tilfældet her.
Umbraco 10 er en forholdsvist lille opdatering, som dog har store fremtidsmæssige udsigter.

Opdateret.netframework

Det underliggende framework er opdateret så den nu igen kører på det nyeste .net (version 6 som udkom i november 2021.)

Simplerefil-arkitektur

Herudover er der ændret en smule i selve arkitekturen i Umbraco, sådan at du som udvikler har langt mindre filer at forholde dig til. Dette betyder at for udvikleren er løsningen meget mere simpel at overskue, og opgraderinger vil være nemmere at gennemføre efterfølgende fordi du ikke skal tage stilling til hvilke filer der må overskrives og hvilke der ikke må.

Modernebilledeformater

Med opgraderingen, er det medfølgende billedebibliotek også opdateret, således at det kan generere billeder i WebP format. WebP formatet er et moderne billedeformat, der fylder en del mindre end de gængse png og jpg formater. Umbraco 9 kunne ikke dette uden særtilpasninger, så det er godt at dette nu bare virker ud af boksen, og det er derfor nemmere at få gode Lighthouse scores fremover.

OfficielMac/Linuxsupport

Hvor Umbraco 9 kunne køre på andet end Windows, men det ikke var officieltunderstøttet, har Umbraco nu valgt at sige at de officielt understøtter Linux.

Vil du høre mere?

Når du kontakter Ecreo via formularen videregiver du dine informationer til Ecreo. Ved jobansøgninger deles dine oplysninger med Recruit IT ApS og HR-ON ApS, som vi anvender i forbindelse med vores ansættelsesforløb. Ecreo anvender alene dine oplysninger til at håndtere din forespørgsel.

Tak for din henvendelse

Mange tak for din interesse! Vi bestræber os på at vende tillbage til dig, indenfor én arbejdsdag.

Tag en snak med Casper

Casper

Casper Stendal

Partner