Hvad er en PIM?

Kategori

  • #Struct PIM

Dato

21. maj 2021

Se også

PIM står for Product Information Management, og bruges til at håndtere store mængder data. Hvis vi antager der er en virksomhed, som sælger forskellige produkter.  Der sidder nogle folk i virksomheden, som rigtig gerne vil i gang med e-handel. De skaffer en online butik, som har behov for nogle data. Dataene kommer fra den nuværende virksomhed. Den nye shop, skal også have nogle kundespecifikke data og nogle sprogversioneret tekster, da de skal sælge deres produkter i hele Europa. 

Virksomheden kunne rigtig godt tænke sig også at kunne generere kataloger med prislister. I deres nuværende verden, laver de prislister manuelt, uden digital hjælp. Derfor vil de gerne have auto-generet nogle PDF'er, med prislister til kunderne. De skal også have en app. Appen stiller igen nogle andre krav til dataene.

Alle de her ting kan de sagtens sætte i søen, de kan tage nogle data fra ERP-systemet, og lægge ud i henholdsvis webshoppen, kataloget og appen. Man vil derefter sidde og vedligeholde dataene, individuelt i de tre platforme. Det kan man sagtens. Det vil stille nogle krav, til nogen der sørger for at opdatere alle platformene. Hvis der kommer et nyt billede, så skal det ligges på produktet i alle tre systemer.

Det virksomheden så kigger ind i at lave, er at sætte en PIM på. PIM'en tager nogle data fra ERP'en, de data vil de berige, med sprogversioner, billeder, og andet visuelt materiale på produkterne. Det vil sige at man sidder og arbejder i PIM'en, og beriger og vedligeholder data ét sted. Kommer der et nyt billede, så ændre de det i PIM'en, så vil det løbe ud i deres app, katalog, webshop, på website. Det samme med tekster, er der en stavefejl, er det et sted du retter det, og så er det rettet på alle platforme bagefter. Det er derfor det i sådan et set-up her, giver rigtig god mening at centralisere dataene, og vedligeholde dem et sted.

Når du kontakter Ecreo via kontaktformularen videregiver du dine information til Ecreo. Ecreo anvender dine oplysninger til at svare dig, hvilket du kan læse mere om i vores privatlivspolitik.

Tak for din henvendelse

Thank you

Vil du høre mere?

Martin Saaby

Martin Saaby

Business Developer